"Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir"
Mustafa Kemal ATATÜRK02422495215
Mesut ÇINAR (Şube Müdür V.)
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik
Evet.
Vidanjör çekimlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi gelir fiyat tarifesi üzerinden belirlenen ücret alınmaktadır. Bu ücretler hakkında bilgi almak için Antalya Büyükşehir Belediyesi internet sayfasını kullanabilir veya Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünü telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.
Evet. Ancak ücretsiz şekilde vidanjör çekimi yaptırabilmek için aşağıdaki koşulların sağlanması ve belgelendirmesi gerekmektedir.
1) Bağlı bulundukları Kaymakamlıklardan temin edecekleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yardım aldığına dair belgelerin ibraz edilmesi
2) Engelli vatandaşlarımızın, engel durumlarını belgelendirmesi
Evet. Antalya Büyükşehir Belediyesine ait vidanjörlerimiz 10 ton kapasitesinde olup araçlarda 24 metre uzunluğunda hortum bulunmaktadır.
Salgın hastalık yayan hastalık taşıyıcı canlılara vektör denir.
Fare, sivrisinek, karasinek, hamam böceği, kene, pire ve yakarca vektör olarak değerlendirilmektedir.
Hayır. Vektör kontrol amaçlı kullandığımız kimyasallar ev içi kullanım için uygun olmayıp yalnızca açık alan ve fosseptikler ile uygun ortamlarda kullanılabilmektedir.
Evet. Ancak kullandığımız biyosidaller dünya sağlık örgütünce izin verilmiş ve sağlık bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünler olup uygulama miktarı etiket dozlarına göre mesül müdürlerimizce hassasiyetle ayarlanmaktadır. Bu sebeple biyosidal ürünler uzman kişilerce uygulanmaktadır.
Sivrisinek için; durgun sular (fosseptik, saksı altında biriken sular, boşaltılmayan havuz suları, tıkanık balkon giderleri, atık araç lastikleri, vb.)
Yakarca için; nemli olan yerlerde (ağaç kovukları, çayır çimen dipleri, yaprak altı, altı temizlenmemiş meyve ağaçları vb.)
Karasinek için; günlük temizliği yapılmayan kurban kesim alanları, çöp konteynırlarının tabanında biriken çamurlar, temizlenmeyen pazar yerleri, ahırlar, gübrelik alanlar, günlük temizliği yapılmayan mesire alanları, gelişi güzel atılmış evsel organik atıklar, sokak hayvanları için bırakılan ve ıslanmış olan mamaların bulunduğu alanlarda
Fare için; Kanalizasyon bağlantısı olmayan yerlerde fosseptikler, temizliği yapılmamış veya organik madde birikmiş kanalizasyon hatları, bina çevrelerinde biriktirilmiş atıkların altları, yemek artıklarının gelişi güzel döküldüğü alanlar, sokak hayvanları için bırakılmış mamaların bulunduğu alanlarda
Pire/Kene için; kontrolsüz şekilde beslenen bakımı yapılmamış sokak hayvanları, bodrum katları veya depolarda yavrulamış olan sokak hayvanları, ahırlarda bulunan veya açık şekilde otlatılan besi hayvanlarının göç etmesi ile taşınan alanlarda
Temel olarak mücadele yöntemleri sırasıyla;
1) Kültürel mücadele (Okul ve cami gibi toplu kullanılan kamu alanlarına broşür ve afişlerle bilinçlendirme çalışmaları yapılması)
2) Fiziksel mücadele (dolu su kaplarının boşaltılması, atık lastiklerin toplanması, gübrelik alanların üzerinin örtülmesi, karasinek tuzaklarının kullanılması vb.)
3) Biyolojik mücadele (süs havuzları, kullanılmayan havuzlar gibi kullanılmayan yerlerde gambusia türü balıkların kullanılması, notonecta türü faydalı türlerin bulunduğu alanların korunması vb.)
4) Kimyasal mücadele (Sağlık Bakanlığından ruhsatlı biyosidal ürünlerle öncelikli olarak larva mücadelesi yapılması, son tercih olarak uçkun mücadelesi yapılması)
Evsel atıkların poşetler içerisinde ve düzenli olarak çöp aracının hemen gelmeden önce atılması, binalarda bulunan su kaçaklarının hızlıca yaptırılarak su birikintisi oluşturmasının engellenmesi, içerisinde su birikmiş veya su doldurulmuş kapların açık alana bırakılmaması, içlerinde su bulunan kapların boşaltılarak çöpe atılması gibi hususlara dikkat edilmelidir.
Hava kalitesi kontrol hizmetlerimiz; katı yakıt analizleri, katı yakıt denetimi, hava kalitesi parametreleri ölçümü şeklindedir.
Hayır.
Antalya büyükşehir belediyesi uygunluk belgesi ve deney raporunun temin ettiğiniz kömür ile birlikte tedarikçi firmadan talep edilerek muhafaza edilmesine dikkat edilmelidir. Ayrıca temin ettiğiniz kömürlerde markasız ve ambalajsız kömür alınmamasına özen gösterilmelidir.
Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından katı yakıt satış izin belgesi verilen işletmelerden temin edebilirsiniz.
Evet. 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden idari yaptırım uygulanır.
Yakıt niteliği taşımayan MDF, plastikler, boyalı tahta parçaları ve atık niteliği taşıyan malzemeler ile bitkisel atıklar yakılmamalıdır. Baca temizlikleri periyodik olarak yapılmalıdır. Açık alanda herhangi bir malzeme yakımı yapılmamalıdır.
Kömürü yakma ortamında üstünden tutuşturup ve yanan kömürün üstüne yeni kömür beslemesi yapmadan yakım yapmak gerekmektedir. Detaylı bilgi için Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğüne başvurabilirsiniz.
Hayır. Ateşçi eğitim belgesi olan kişiler kalorifer kazanlarında yakım yapmalıdır.
Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında başvurularınızı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğüne yapabilirsiniz.
Bu tür kaynaklardan meydana gelen şikâyetler İlgili İlçe Belediye Başkanlığı sorumluluğundadır.
Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden alınmış “Katı Yakıt Satış izin Belgesi” olması ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden izinli marka kömürlerden tedarik edilmesi gerekmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından; yetki belgesi alınması ve temin edilen kömürün analiz yapılmak üzere Belediyemiz Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarına getirilmesi gerekmektedir.
Evet.
Evet.
Hayır.
Çevresel gürültü denetimleri ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kurumlara yapılan yetki devirlerine Bakanlığımız internet sayfasından ulaşılabilmektedir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, gürültü kontrol hizmetleri kapsamında “Stratejik Gürültü Haritaları” hazırlamakta ve “Gürültü Eylem Planları” yapmaktadır.
Antalya Büyükşehir Belediyesi internet sayfasından Stratejik Gürültü Haritalarına ve Gürültü Eylem Planlarına ulaşabilirsiniz.
Hayır. Antalya Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanı içindeki yerlerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün görüş sorması durumunda, görüşü oluşturarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirmektedir. ÇED işlemleri ile ilgili izin ve diğer işlemler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına veya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.
Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'deki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. Şehir merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve 2015'te nüfusu 291.643 kişidir.
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için geliştirdiğimiz mobil uygulamamıza göz atın