"Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir"
Mustafa Kemal ATATÜRK02422495345
Dr. Çiğdem HACIOĞLU (Daire Başkanı)
PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilen kamu kurumları olup, özel mülk sınırında kalan alanlarda hizmet talebi karşılanamamaktadır.
Mevzuat gereği; Belediyeler doğrudan satış yapamamaktadır. Bu konuda çalışan Belediye şirketi aracılığı ile satış yapılabilir. Bu sebeple, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı olarak doğrudan satışımız yoktur.
Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilen kamu kurumları olup, yetki alanımız dışında kalan alanlara müdahale etme yetkimiz bulunmamaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak ana arter, cadde ve bulvarlar sorumluluk alanlarımızdır. Ara sokaklar ise ilçe belediyelerin sorumluluk alanlarına girmektedir.
Belediyeler kanun ve yönetmeliklerle yönetilen kamu kurumları olup 30.000 metrekare üzerindeki park alanları sorumluluk alanlarımız içerisinde bulunmakta ve bu sebepten yetki alanımız dışında kalan alanlara müdahale edilememektedir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonluğu ile yürütülen Antalya Büyükşehir Belediyesinin uygulayıcısı olduğu 'Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar Projesi kapsamında; Antalya’nın simgesi turunç meyveleri lezzetli reçellere dönüştürülmeleri için Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) kadınlarına gönderilmektedir.
Kaldırımlarda meyve ağacı bulunduğu zamanlarda vatandaşlarımızın kontrolsüz toplaması sonucunda ağaçlarımızın ve vatandaşlarımızın zarar görmesinden kaynaklanan sıkıntılar yaşanmış olup bu sebeple peyzaj düzenlemelerimizde turunç ağaçları tercih edilmektedir. Meyve ağaçları yerine turunç ağaçlarının doğal formda olması sebebi ile de bakım kolaylığı sağlanmaktadır.
Mavi Bayrak kriterleri gereği evcil hayvanların sahili kullanması ve denize sokulması yasaktır. Detaylı bilgi için www.mavibayrak.org.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Valilikten gelen yazı doğrultusunda; duş üniteleri ve soyunma kabinleri deniz sezonunun başlaması ile alana yerleştirilmekte ve yine deniz sezonu bitişi ile alandan kaldırılmaktadır. Kış döneminde yaşanan olumsuz hava koşulları, fırtına, denizde oluşan gelgitler ve buna benzer dış etkenler sebebi ile duş üniteleri ve soyunma kabinleri zarar görüp halk sağlığı için tehdit oluşturabilmekte denize taşınarak deniz kirliliği oluşturmakta ve kamu zararına sebebiyet verebilmektedir. Bu bağlamda yüzme sezonunun sona ermesi ile kabinler ve duşlar toplanıp yüzme sezonunun başlaması ile tekrar yerlerine yerleştirilmektedir. Ekiplerimizce tespiti yapılan ve herhangi bir zarara sebebiyet vermeyecek bölgelerde seyreltilmiş olarak vatandaşlarımızın kullanımı için uygun noktalarda duvar üzerine monte edilmiş duşlar yaz-kış vatandaşlarımızın kullanımı için bırakılmaktadır.
Koruluk alan içerisinde 1 adet bay ve bayan bölümleri olan mescit bulunmaktadır.
22.08.2020 ve 31221 sayılı (Resmi Gazetede yayınlanan Tarım ve Orman Bakanlığının 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliği (TEBLİĞ NO: 2020/21) madde 16/5’ göre “1 Nisan - 15 Kasım tarihleri arasındaki dönemde, sahilden itibaren uzaklığı 200 metreyi geçmeyen, şamandıralarla çevrilmiş yüzme alanları içinde su ürünleri avcılığı yasaktır.” 1 Nisan-15 Kasım tarihleri arasında Boğaçayı bölgesinde amatör balıkçılık faaliyetleri gerçekleştirilebilmekte olup , bu tarihler haricinde Konyaaltı sahilinde olta balıkçılığı yapılmasına engel bir durum söz konusu değildir.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı olarak; Sorumluluk alanımızdaki yeşil alanların korunmasını, geliştirilmesi ve sürdürülmesini sağlarken, Çevre Bilinci ve İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünü kurum kültürü haline getirerek; Tüm çalışanlarımızın, alt işverenlerimizin ve ziyaretçilerimizin oluşturulan Çevre ve İSG kurallarına uymalarını sağlamayı,
Çevre boyutları ve İş Sağlığı ve Güvenliği risklerini öncelikle kaynağında yok etmeye çalışarak, riskleri tolere edilebilir seviyeye indirmeyi,
Yeterli kaynaklar sağlayarak hizmetlerimizde uygun teknoloji seçimi ve kullanımı sonucunda enerji tasarrufu sağlanması, doğal kaynakların israfının önlenmesi, atıkların azaltılması ve atıkların geri dönüşüm yoluyla ülke ekonomisine kazandırılmasını ana prensip olarak belirlemeyi,
Hizmetlerimizde ihtiyaç duyacağımız malzeme ve doğal kaynakları en verimli şekilde kullanarak, etki alanlarımız dahilinde sürdürülebilir bir çevre mirası bırakmayı,
Şehrimizde meydana gelen ekolojik, iklimsel ve sosyo-kültürel değişimler nedeniyle karşı karşıya kaldığı sorunları öngörerek gerekli tespit, uygulama ve eylemleri gerçekleştireceğimizi;
İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için “hedef sıfır” anlayışını benimsemeyi,
Gerçekleştirilecek Çevre ve İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri ile çalışanlarımıza farkındalık ve yetkinlik kazandırılmasını sağlamayı ve ilgili yasal düzenleme ve yükümlülüklere uymayı,
Günümüzde gelişen teknoloji ve bununla bağlantılı olarak en yeni ve en emniyetli ekipman, araç, metot ve teknolojilerini kullanarak Çevre ve İSG Performansını sürekli iyileştirmeyi, taahhüt ederiz.
Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'deki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. Şehir merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve 2015'te nüfusu 291.643 kişidir.
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için geliştirdiğimiz mobil uygulamamıza göz atın