"Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir"
Mustafa Kemal ATATÜRKAntalya, konumu itibariyle Akdeniz iklimine sahip olsa da iç kesimlerde karasal iklim özellikleri de görülmektedir. Bu sebeple tarımsal açıdan verimli topraklarının da sayesiyle her çeşit sebze ve meyve yetiştirilebilmektedir. Batı ilçelerinde seracılı¬ğın oldukça gelişmiş olması tarımsal zenginliği artırmaktadır.
Özellikle kırsal kesimlerde çiftçilik yaygındır. Bölge halkının çoğunluğu kendi yiyeceğini kendisi yetiştirmekte olup iç ve dış pazara da ürün temini sağlamaktadır. Kıyı çevresinde yaşamakta olan halkın çoğunluğunun sebzecilik yapmasına karşın iç kesimlerdeki halk daha çok tahıl yetiştirmekte ve hayvancılığın da gelişmiş olması hayvansal ürünlerin de beslenmedeki yerini ve değerini artırmaktadır.
Antalya şehrinin bulunduğu coğrafyada yüzyıllardır yaşam mevcuttur. Yaşamın sürdüğü her yerde kültürel bir birikim olduğu da yadsınamaz gerçekler arasında yer alıyor. Antalya mutfak kültürü ise yüzyıllardır bu coğrafyada yaşayan insanların kültürel birikimlerinin bir görüntüsüdür. Sadece kendi coğrafyasında yaşayan insanlardan değil aynı zamanda bir ticaret ve turizm kenti olmasından kaynaklı olarak Arap ve Afrika mutfaklarından da etkilenmiştir. Bunun yanı sıra Antalya’nın dağlarında yaşayan Yörük kesim de mevcuttur. Yörük kültürünün mutfak üzerindeki etkileri de oldukça fazladır. Ayrıca bir kıyı kenti olmasından kaynaklı deniz ürünleri ile de oldukça sıcak bir ilişkisi vardır.
Antalya’ya özgü başlıca lezzetler;
Alanya, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'deki Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. Şehir merkezine uzaklığı 154 kilometredir. Türkiye'nin güney sahillerinde bulunan Alanya, 1.598,51 km²'lik bir alana sahiptir ve 2015'te nüfusu 291.643 kişidir.
Daha iyi bir kullanıcı deneyimi için geliştirdiğimiz mobil uygulamamıza göz atın