Büyükşehir Belediyesi sulama kanallarını yaza hazırlıyor
20 Mayıs 2019, Pazartesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama sezonu öncesi kırsal bölgelerdeki sulama kanallarını bakıma aldı. Finike’de 100 kilometrelik sulama kanalında onarım, yenileme ve temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi Finike Hizmet Birimi, tarımsal sulama sezonu öncesi çiftçinin daha kolay sulama yapmasını sağlamak ve su israfını önlemek için hummalı bir çalışma yürütüyor. İlçedeki açık sistem sulama kanallarında (beton kanal) bakım, onarım ve yenileme işleri ve temizlik çalışması yapıyor.
100 km’lik kanalda çalışma
Ekipler, ilçeye bağlı Sahilkent Mahallesi’nde 50 kilometre, Hasyurt Mahallesi Burunucu mevkiinde 30 kilometre ve Hasyurt orta mevkiinde 20 kilometre olmak üzere toplam 100 km uzunluğundaki sulama kanalını temizliyor. Kanallara dolan toprak ve bitkiler atılırken, su kaçakları için önlem alınıyor.